Integritetspolicy

Hantering av personuppgifter & GDPR

 

Den 25 maj 2018 trädde GDPR i kraft. Det är en gemensam lag som skall göra att samma regler gäller överallt i hela Europa. GDPR ersätter personuppgiftslagen (PUL), som har varit en svensk lag sedan 1988. Med GDPR måste alla organisationer, handlare och företag ha ett större ansvar på att ha kontroll på sina kunders uppgifter.

Du kan läsa mer om GDPR här: https://www.datainspektionen.se/dataskyddsreformen/

Willekulla är ansvarig för behandlingen av personuppgifter som du lämnar till oss som kund och dessa behandlas av oss för att kunna administrera dina köp, samt i marknadsföringssyfte. Vi lämnar ej ut personuppgifter, e-postadresser eller annan kundinformation till tredje part annat än de som nämns nedan. All information du ger oss skyddas så att ingen obehörig ska kunna komma åt den. Behöver vi dela med oss av uppgifter kräver vi att de behandlar och skyddar uppgifterna på ett likvärdigt sätt. Företagen får endast använda uppgifterna för det syfte för vilket de delades, detta regleras genom skriftliga avtal.

För att kunna hantera köp samt kundärenden och samtyckt marknadsföring lagrar vi följande uppgifter.

– För- och efternamn

– Adress

– Telefonnummer

– E-post

– Köphistorik

Vi lagrar dina uppgifter vid köp i maximalt 7 år i enlighet med bokföringslagen.

 

Ändamål

Leverans, för att kunna leverera dina beställningar måste vi dela viss information med det valda fraktbolaget. Vi delar för- och efternamn samt adress för leverans. E-post och mobilnummer för avisering.

Marknadsföring, att godkänna att vi skickar reklam via e-post, SMS, display och sociala medier, är ett bekvämt sätt för dig att hålla dig uppdaterad om våra produkter och få aktuella kampanjer, nyheter och tävlingar. Genom att registrera dig för våra nyhetsmail och SMS kan du vara säker på att alltid få ta del av det senaste. Samtliga nyhetsmail och SMS innehåller en länk med vilken du när som helst kan avsäga dig fler mail och SMS-meddelanden.

 

Kundservice och garanti-frågor

Du kan när som helst begära att få information om vilka uppgifter om dig som Willekulla behandlar och begära att dina uppgifter rättas eller kompletteras om de skulle visa sig vara felaktiga eller ofullständiga. Under vissa förutsättningar och i enlighet med tillämplig lagstiftning har du även rätt att begära att dina uppgifter ska raderas, begära att behandlingen av dina personuppgifter ska begränsas, invända mot behandling av dina personuppgifter, inklusive att de inte ska behandlas eller användas för direktmarknadsföring eller analysändamål och begära att få dina personuppgifter överförda till dig i ett elektroniskt format.

Har du frågor angående GDPR eller dina personuppgifter är du välkommen att kontakta oss via e-post eller telefon.

 

Dina rättigheter

Vi svarar på din begäran avseende någon av dina rättigheter så snart som möjligt men senast inom en månad.

När det är tillåtet enligt gällande lag kan vi ta ut en administrativ avgift för att uppfylla en begäran enligt nedan.

Tillgång

Du har rätt att få information om hur vi behandlar dina personuppgifter samt en kopia av personuppgifterna.

Rättelse

Du kan begära att felaktiga eller ofullständiga data rättas.

Radering

Du har rätt att få dina personuppgifter raderade i följande fall:

Personuppgifterna är inte längre nödvändiga för de ändamål för vilka de samlats in eller behandlats;

Du har återkallat ditt samtycke till behandling av personuppgifterna och det finns inte någon annan rättslig grund för behandlingen;

Du har invänt mot behandling av personuppgifter som skett med stöd av vårt berättigade intresse och ditt intresse väger tyngre;

Vi har behandlat personuppgifterna på ett olagligt sätt;

Personuppgifterna måste raderas för att uppfylla en rättslig förpliktelse.

Begräsning av behandling

Du har rätt att begära att behandlingen av dina personuppgifter begränsas i följande fall:

Du bestrider personuppgifternas korrekthet, under en tid som ger oss möjlighet att kontrollera om personuppgifterna är korrekta;

Vi har behandlat personuppgifterna på ett olagligt sätt och du motsätter dig att personuppgifterna raderas och begär i stället att dess användning begränsas;

Du behöver personuppgifterna för att kunna fastställa, göra gällande eller försvara rättsliga anspråk men vi behöver inte längre personuppgifterna för de ändamål de behandlats för;

Du har invänt mot behandling av dina personuppgifter och vi bedömer under en tid vems berättigade intresse som går före.

Invändning mot behandling

Du har rätt att invända mot sådan behandling av dina personuppgifter som vi behandlar med anledning av ett berättigat intresse. Behandlingen upphör i sådant fall om vi inte har ett berättigat intresse som går före dina intressen eller om vi måste fortsätta behandlingen för att tillvarata rättsliga anspråk.

Invändning mot direktmarknadsföring

Du har rätt att invända mot behandling av personuppgifter för direktmarknadsföring. Du kan invända mot direktmarknadsföring genom att kontakta kundservice. Om du har gjort en sådan invändning slutar vi att behandla dina personuppgifter för direktmarknadsföring.

Dataportabilitet

Du har rätt att få de personuppgifter som du har tillhandahållit oss och som vi behandlar automatiserat på grund av avtal med dig eller med anledning av ditt samtycke, i ett strukturerat, vanligt och maskinläsningsbart format.

Klagomål

Om du är missnöjd med hur vi behandlar dina personuppgifter kan du kontakta oss eller lämna in ett klagomål till en tillsynsmyndighet.

 

 Cookies

 

På denna webbplats används cookies för att göra användarupplevelsen så bra som möjligt. En cookie är en liten textfil som sparas i din webbläsare så att din dator kan kännas igen vid återbesök. Inga personuppgifter sparas i våra cookies och de kan inte innehålla virus.

Om du inte accepterar cookies kan din webbläsare ställas in så att du automatiskt nekar till lagring av cookies eller informeras varje gång en webbplats begär att få lagra en cookie. Genom webbläsaren kan också tidigare lagrade cookies raderas. Se webbläsarens hjälpsidor för mer information.

 

Så används cookies på vår webbplats

Cookies används till flera olika syften på vår webbplats.

Google Analytics – Vi för statistik över antalet användare och vilka sidor de besöker. Vi samlar in uppgifter om vart sessionen befinner sig geografiskt, vilken webbläsare som används för att löpande kunna anpassa vårt innehåll och göra din upplevelse så bra som möjligt. Du kan alltid inaktivera cookies från Google Analytics på https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Google AdWords – Google AdWords hanterar personuppgifter som bland annat IP-adresser, cookies med ID:n för att vi ska kunna ge dig relevanta erbjudanden samt följa upp och mäta utfall av våra annonser.

Facebook – Samlar in data via bland annat cookies med unika ID:n för att vi ska kunna ge dig relevanta erbjudanden samt följa upp och mäta utfall av våra annonser.

Drift – Vi behöver spara viss personlig data när du kontaktar oss via Drift (chattbubblan i nedre högra hörnet).

Polylang – När du anländer på vår sida kollar vi vilket land du surfar ifrån för att kunna ge dig rätt språk.

Klarna – Vi använder Klarna för att ta emot betalningar. Läs mer om Klarnas användarvillkor och integritetspolicy.

 

Så länge sparas cookies

Cookies raderas automatiskt efter ett visst antal månader (antalet kan variera), men de förnyas efter varje besök.

 

Radera cookies 

https://support.microsoft.com/sv-se/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies

https://support.google.com/chrome/answer/95647

https://support.mozilla.org/en-US/kb/enable-and-disable-cookies-website-preferences 

Vi använder även tjänster från tredje parter vilka i vissa fall använder cookies. Du kan välja att inte acceptera cookies från tredje part i din webbläsare genom att följa någon av dessa länkar:

http://www.youronlinechoices.com/se/dina-val

http://www.networkadvertising.org/choices

Denna webbplats använder Google Analytics som tillhandahålls av Google, Inc. Google Analytics använder cookies för att kunna analysera hur användare använder webbsidan.

Google kommer att använda denna information i syfte att utvärdera er användning av webbsidan, sammanställa rapporter av aktiviteter på webbsidan och tillhandahålla andra tjänster i samband med aktiviteter på webbsidan och användning av Internet.

Om du inte vill att dina besök på vår webbplats ska visas i statistiken i Google Analytics kan du installera ett tillägg i din webbläsare genom att följa denna länk: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

 

För dig som är medlem

 

När du skapar ett konto på willekulla.se och blir registrerad medlem hos oss godkänner du samtidigt våra medlemsvillkor.

För att vi ska kunna fullgöra vårt avtal med dig som är medlem behöver vi behandla följande uppgifter om dig;

  • Namn
  • Adress, telefonnummer och e-post
  • Födelsedata
  • Information och historik om alla dina beställningar, som ordernummer, produkt, leveransadress, faktura etc.
  • Information om din returhistorik och eventuella returanmärkningar 
  • Data som samlats in ifrån cookies och liknande, exempelvis vilka produkter du klickat på, gillar eller delat i sociala kanaler samt uppgifter insamlade under tävlingar och kampanjer

Observera att information som till exempel din köphistorik, ditt användande av sajten och liknande uppgifter behövs för att Willekulla ska kunna fullgöra avtalet med dig, och sparas alltså så länge du har ett konto hos oss enligt medlemsvillkoren.  

 

Kontaktuppgifter 

Lina Karlsson
Plaggebo 116
361 95 Långasjö
Sverige

Kontakta oss via vårt kontaktformulär.

Uppdaterar…
  • Du har inga produkter i varukorgen.